Prof. dr. Ad de Jongh en dr. Suzy Matthijssen toegevoegd aan Raad van Advies

NIJVERDAL – Moovd, het bedrijf gespecialiseerd in digitale zorgtoepassingen, is erg blij met het feit dat Prof. dr. Ad de Jongh en dr. Suzy Matthijssen zijn toegevoegd aan de Raad van Advies. Daarmee onderstrepen deze twee experts op gebied van trauma, angst en fobieën het belang van digitale oplossingen in de gezondheidszorg. 

Prof. dr. Ad de Jongh
Ad de Jongh is GZ-psycholoog en tevens bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen. Hierbij is hij verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde (ACTA) van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam, aan de School of Health Sciences van Salford University in Manchester, aan het Institute of Health and Society van de University of Worcester, en aan de School of Psychology van Queen’s University in Belfast. Hij is medeoprichter, en directeur van de onderzoeksafdeling, van het Psychotrauma Expertise Centre (PSYTREC), een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Bilthoven die een kort, intensief en effectief behandelingsprogramma gebruikt voor Complex PTSS. Hij heeft in 1993 in Nederland de behandelmethode EMDR geïntroduceerd.

Dr. Suzy Matthijssen
Suzy Matthijssen is klinisch psycholoog en onderzoeker bij het Altrecht Academisch Angstcentrum. Hier staat zij aan het hoofd van een intensieve ambulante traumabehandeling en is expertleider PTSS. Ze is als onderzoeker aan Altrecht en de Universiteit Utrecht verbonden. Daarnaast is zij ook Bestuurslid van de Nederlandse EMDR-vereniging en focust zich op het verbeteren van traumabehandelingen. De Jongh en Matthijssen werken al jaren nauw samen en hebben de ambitie de kloof tussen praktijk en wetenschap op hun vakgebied te dichten, een wervelend duo worden zij ook wel genoemd.

”Mijn grote doel is om de behandeling van trauma en angst te blijven verbeteren en te digitaliseren.”

Prof. Dr. Ad de Jongh

“Ad en Suzy zijn twee belangrijke sleutelfiguren die baanbrekend onderzoek en werk hebben verricht. Wij gaan ons samen richten op het efficiënter en effectiever maken van de gezondheidszorg”, aldus Sander Kamphuis, CEO van Moovd. “Al met al, een interessante en veelbelovende samenwerking. Als startup pakken wij deze kansen aan om meer impact te maken. Samen geloven wij in de noodzaak van geschikte, digitale zorgtoepassingen om kwetsbare mensen te helpen en de kwaliteit van het leven te vergroten.”

Meer weten over onze Raad van Advies of de toepassingen die Moovd aanbied? Neem contact op via onze contactpagina.