moving therapy forward

Revolutie in therapie: het bewezen succes van Remote EMDR

In een wereld waar geestelijke gezondheidszorg steeds meer technologie omarmt, staat remote EMDR voorop bij deze revolutie, met een wetenschappelijk onderbouwde, op bewijs gebaseerde oplossing voor online EMDR. EMDR-experts zoals Roy Kiessling, Mark Nickerson, Ad de Jongh en Suzy Matthijssen behoren tot degenen die de doeltreffendheid van ons platform hebben erkend en het in hun praktijken hebben geïntegreerd. Deze blog gaat dieper in op de voordelen en effectiviteit van remote EMDR via het WeMind platform en hoe dat het therapeutische landschap hervormt.

Wat is Remote EMDR?

Remote EMDR is een aanpassing van de traditionele EMDR-therapie, op maat gemaakt voor online implementatie. Het behoudt de kernprincipes van EMDR, maar maakt gebruik van technologie om deze sessies via internet te leveren, waardoor therapie toegankelijk wordt ongeacht geografische barrières.

Hoe werkt Remote of Online EMDR?

Via het platform WeMind kunnen therapeuten cliënten begeleiden in EMDR-therapie met virtuele tools die zijn ontworpen om de oogbewegingen na te bootsen die essentieel zijn in traditionele sessies. Deze remote methode zorgt ervoor dat cliënten dezelfde mate van zorg en doeltreffendheid ontvangen als bij fysieke behandelingen.

De wetenschap achter ons platform

Lopend onderzoek en studies bevestigen voortdurend de doeltreffendheid van onze Remote EMDR-oplossingen. Door te investeren in wetenschappelijk onderzoek zorgen we ervoor dat ons platform niet alleen voldoet aan, maar zelfs de normen van traditionele therapie overstijgt. 

Voordelen voor de therapeut

Wetenschappelijk bewezen werking: Therapeuten hebben het vertrouwen om een platform te gebruiken dat wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, zodat ze topkwaliteit zorg bieden.

Laagdrempelig en toegankelijk: WeMind stelt therapeuten in staat om therapiesessies door te laten gaan, ook als de cliënt verhinderd is (geen auto).

Efficiënt gebruik van middelen: Het biedt een economische oplossing door de behoefte aan fysieke kantoorruimte te minimaliseren.

Voordelen voor de cliënt

Bewezen doeltreffendheid: Cliënten krijgen therapie die wordt ondersteund door wetenschappelijke studies, waardoor betrouwbaarheid en succes worden gegarandeerd.

Comfort en privacy: Het platform stelt cliënten in staat om therapie te hebben in de comfort en veilige omgeving van hun eigen huis.

Toegankelijkheid voor iedereen: Wil je niet reizen of heb je geen auto? Ook dan kan je hoogwaardige therapie volgen. Zonder reistijd, bespaard het ook veel tijd in de drukke agenda’s van mensen. 

Vergelijking van de doeltreffendheid van online en fysieke EMDR

Onze platform’s Remote EMDR-therapie wordt ondersteund door onderzoek als even doeltreffend als sessies in persoon. Het therapeutische proces en de resultaten zijn vergelijkbaar en bieden cliënten dezelfde transformerende voordelen.

Tot slot is ons op bewijs gebaseerde WeMind-platform voor Remote EMDR-therapie, ondersteund door lopend wetenschappelijk onderzoek, een gamechanger in het veld van geestelijke gezondheid. We nodigen therapeuten uit om deze revolutionaire tool te ervaren met een gratis proefperiode van 30 dagen. Omarm de toekomst van therapie en sluit je aan bij een gemeenschap van professionals en cliënten die de transformerende kracht van Remote EMDR hebben ervaren. Om je reis te beginnen met ons wetenschappelijk onderbouwde platform voor Remote EMDR-therapie, meld je aan voor de proefperiode. Ontdek het verschil dat een op bewijs gebaseerd, wetenschappelijk gevalideerd platform kan maken in jouw praktijk of persoonlijke genezingsreis.

Gerelateerde berichten

‘Every session before this was never successful.. But with We mind we succ...

lees meer

Digitale therapie voor Oekraïense slachtoffers

lees meer

Wat is het verschil tussen EMDR en EMDR 2.0?

lees meer