moving therapy forward

Digitale therapie voor Oekraïense slachtoffers

Het gaat niet goed met de bevolking van Oekraïne. Officials geven aan dat ze verwachten dat de helft van de bevolking gaat aankloppen met mentale problemen. De bevolking is uitgeput door de aanhoudende angst en onzekerheid. De overheid zegt 20 jaar nodig te hebben om de gehele bevolking weer te rehabiliteren.


Daarom biedt Moovd nu hulp door WeMind beschikbaar te stellen en 450 Oekraïense therapeuten op te leiden, zodat ze digitaal landgenoten direct kunnen helpen.

Tijdens een aflevering van De Nieuws BV sprak Patrick Lodiers samen met Jennifer van Zon, psycholoog bij Moovd over de klachten die inwoners van Oekraïne ervaren en hoe WeMind hierbij kan helpen.


Door het digitale platform beschikbaar te stellen, kunnen psychologen landgenoten waar dan ook helpen. Of ze zich nu schuilhouden in Oekraïne of gevlucht zijn naar een ander land.

Met algoritmes in het platform kunnen therapeuten aan data zien of er een tandje bij moet om het werkgeheugen te belasten. Door hulp van slimme technologie past de software zich automatisch aan de reactiesnelheid van de cliënt aan. Hierdoor kunnen therapeuten het werkgeheugen optimaal belasten, ook over grote achterstanden.


Bekijk de uitzending terug!

Bekijk of luister hier het hele fragment terug!

Gerelateerde berichten

‘Every session before this was never successful.. But with We mind we succ...

lees meer

Revolutie in therapie: het bewezen succes van Remote EMDR

lees meer

Wat is het verschil tussen EMDR en EMDR 2.0?

lees meer