moving therapy forward

Welcome to the Movement: Praktijk Inteam

Esther Westenberg (Manager Behandelzaken): “Wij zijn overtuigd dat we door het digitale therapie-aanbod van WeMind de behandelduur verkort wordt en de wachtlijst afneemt”

Sinds februari dit jaar is Praktijk Inteam (PIT) overgestapt op het platform WeMind van Moovd. De traditionele traumatherapie kon aan de groeiende vraag naar mentale hulp niet voldoen, waardoor de wachtlijst voor traumabehandeling groeide. Sinds het gebruik van WeMind maakt PIT het mogelijk om iedere cliënt met minimale wachttijd te behandelen.

Esther Westenberg: “Binnen Praktijk Inteam hebben we een toenemende groep jongvolwassen cliënten, waarbij de reguliere vorm van therapie niet zo passend is. De nieuwere vormen van therapie, met digitale toepassingen zoals WeMind van Moovd, zijn beter passend zijn bij deze cliënten.”

Therapeuten bij PIT, zoals Iris Kruif, kunnen sinds de inzet van WeMind elke cliënt naukeuriger de optimale werkgeheugenbelasting bieden, wat sinds februari al leidt tot een verkorting van 20 minuten per behandelsessie. Zo bereikte Iris Kruif door het gebruik van Wemind binnen 2 weken een succesvolle behandeling bij een cliënt die daarvoor meerdere maanden onder behandeling heeft gestaan. Binnen twee weken succesvol behandeling met WeMind was de spanning om de deur uit te gaan compleet verdwenen!

Iris Kruif: “Na therapie met WeMind zat de cliënt tijdens het dalen van SUD met ongeloof te kijken hoe haar spanning zo snel kon dalen. Dit werkte ook heel snel toe naar buiten. Het beeld was niet alleen verwerkt, maar ze durfde buiten ook weer makkelijker haar dagelijkse dingen op te pakken. Dat proces ging heel snel, wat mooi is om te zien als therapeut!”

Meer weten of WeMind of Praktijk Inteam?

Gerelateerde berichten

‘Every session before this was never successful.. But with We mind we succ...

lees meer

Digitale therapie voor Oekraïense slachtoffers

lees meer

Revolutie in therapie: het bewezen succes van Remote EMDR

lees meer