Dr. Albert ‘Skip’ Rizzo: “Very excited to join Advisory Board Moovd”

Dr. Albert ’Skip’ Rizzo versterkt als eerste internationaal (VS) lid de Raad van Advies van Moovd. Met zijn toevoeging heeft Moovd nationale én internationale autoriteiten in huis die strategisch gezien deuren openen, ook richting de Verenigde Staten. . Skip Rizzo is psycholoog en  directeur van MedVR aan de University of Southern California. Prof. dr. Ad de Jongh en dr. Suzy Matthijssen namen al zitting in de Raad van Advies. Deze drie experts op gebied van trauma, angst en fobieën onderstrepen hiermee het belang van digitale oplossingen in de gezondheidszorg. 

In de Verenigde Staten is exposure therapie een van de meest gebruikte behandelingen tegen PTSS, vooral bij veteranen. Skip Rizzo: “Moovd has great ambitions according to improving therapy where I’d really like to contribute to. Together we have great possibilities to investigate future directions to fulfill our shared mission of creating positive impact for mental health. I’m very excited that I am able to share my expertise in VR exposure therapy, which is of great value for Moovd. Together we can discover innovative possiblities of comibining treatment methods and create a new reality for mental health therapy.”

Door met gespecialiseerde partnerinstellingen en duidelijk visionairs samen te werken is Moovd gedreven op de inhoud. Het maakt wetenschappelijk onderzoek nog meer mogelijk.

Over Skip Rizzo
Dr. Albert ’Skip’ Rizzo is psycholoog en  directeur van MedVR aan de University of Southern California (USG), Institute for Creative Technologies. Skip Rizzo zal met zijn kennis omtrent VR exposure een sparringspartner zijn voor Moovd, de Jongh en Matthijssen.

Menno Kamphuis, CCO van Moovd, over de toevoeging van Skip Rizzo: “Naast Ad en Suzy hebben we nu drie belangrijke sleutelfiguren aan ons verbonden. Alle drie hebben baanbrekend onderzoek en werk verricht. Samen gaan we ons richten op het efficiënter en effectiever maken van de gezondheidszorg, niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Want samen geloven wij in de noodzaak van geschikte, digitale zorgtoepassingen om kwetsbare mensen te helpen en de kwaliteit van het leven te vergroten.”

“Naast Ad en Suzy hebben we nu drie belangrijke sleutelfiguren aan ons verbonden.”

Menno Kamphuis, CCO Moovd