moving therapy forward

Stottercentrum: “Door de buitenwereld naar de therapiekamer te halen, gaan behandelingen sneller”

Irma Uijterlinde is stottertherapeut, ze maakt sinds een paar maanden in haar therapie gebruik van een VR-bril en ziet dat dit al direct mooie resultaten oplevert.Ze merkt op dat bij stotteren het probleem meestal speelt in combinatie met communicatie met anderen: “De communicatie met mij als therapeut, dat lukt op een gegeven moment wel, het probleem ligt dan nog bij de communicatie in het werkelijke leven en dat is lastig om in de therapie te halen.”De digitale therapie bleek hiervoor een goed middel. “We kunnen de buitenwereld naar binnenhalen en dan hetgeen oefenen waar iemand moeite mee heeft.”

Therapeute Else Rozema vult aan: “Zo’n behandelkamer is voor de mensen die daar komen op een gegeven moment heel veilig en bekend. Dan neemt het stotteren af en kun je soms moeilijk bij de situaties komen die voor hen moeilijk zijn, terwijl dat juist de situaties zijn die wij willen tackelen. Via de VR-bril haal je die situaties hier naartoe”

Door de buitenwereld naar binnen te halen, ofwel door ‘live’ te oefenen, zien de therapeuten dat de behandelingen een stapje sneller gaan. “Ik heb het gevoel dat de VR-bril ervoor zorgt dat je bredere situaties kunt inzetten en dieper kunt zoeken naar waar degene tegenaan loopt en welke situaties al goed gaan”, aldus Rozema.

Namens team Moovd heten we het Stottercentrum welcome to the Movement!

Wanneer ga jij mee in de digitale transitie?

Zet de eerste stap met digitale therapie met onze keuzehulp

Gerelateerde berichten

‘Every session before this was never successful.. But with We mind we succ...

lees meer

Digitale therapie voor Oekraïense slachtoffers

lees meer

Revolutie in therapie: het bewezen succes van Remote EMDR

lees meer