moving therapy forward

Cliëntverhaal: Hoe Mark weer de oude werd dankzij WeMind

Na een burn-out was Mark niet meer de oude. Hij werd overspoeld door angsten en raakte zichzelf kwijt. Dit had niet alleen invloed op hem, maar ook op zijn gezin. Het dagelijks leven werd zwaar en de vreugde was verdwenen. Mark was altijd een actieve en opgewekte man geweest. Zijn werkdagen waren gevuld met energie en zijn vrije tijd met plezierige activiteiten met zijn gezin en vrienden. Echter, naarmate de druk op het werk toenam, begon hij zich steeds meer gestrest te voelen. Kleine taken leken onoverkomelijk en zijn nachtrust werd regelmatig verstoord door piekeren. De constante spanning leidde uiteindelijk tot een burn-out. Mark trok zich steeds verder terug, niet alleen van zijn werk, maar ook van zijn sociale leven. Het was alsof een donkere wolk zich over zijn leven had gelegd.

Neerwaartse spiraal

De situatie thuis werd steeds moeilijker. Mark was fysiek aanwezig, maar emotioneel onbereikbaar. Zijn vrouw en kinderen voelden zich hulpeloos en wisten niet hoe ze hem konden bereiken. De afstand tussen hen groeide en het gezinsleven werd steeds meer een bron van stress in plaats van vreugde. De relatie met zijn vrouw stond onder grote druk en zelfs eenvoudige gezinsactiviteiten leken onmogelijk. Mark voelde zich gevangen in een neerwaartse spiraal en begon te vrezen dat hij zijn gezin definitief zou verliezen.

 

Innovatieve behandelmethode: WeMind

Gelukkig vond Mark na een lange zoektocht hulp bij een nieuwe therapeut. , Deze therapeut introduceerde hem aan WeMind, een innovatieve behandelapp die zich richt op het zo effectief mogelijk behandelen van angst, trauma en stress. Dankzij de professionele begeleiding vanuit de GGZ begon hij langzaam zijn leven weer op te pakken. Zijn spanning en angsten verminderden snel, veel sneller dan bij andere behandelingen die hij had geprobeerd.

De app WeMind bood ondersteuning met bestaande behandelmethodieken zoals EMDR en Exposure gecombineerd met AI en verschillende algoritmes. Ook werd mindfulness via WeMind Balance een belangrijk onderdeel van zijn dagelijkse routine, wat hem hielp om in het moment te leven en zijn stressniveau te verlagen.

 

Positieve veranderingen

Het was een moeilijk proces, maar het loonde de moeite. Mark voelde zich weer zichzelf worden en zijn gezin merkte ook de positieve veranderingen. Zijn energieniveau begon terug te keren, hij kon weer genieten van de kleine dingen in het leven en de donkere wolk leek langzaam maar zeker te verdwijnen. Het herstelproces bracht ook nieuwe inzichten voor Mark. Hij realiseerde zich hoe belangrijk het is om balans te vinden tussen werk en ontspanning en om tijd te nemen voor zelfzorg.

Een gezonde geest is niet vanzelfsprekend. We willen Marks verhaal delen om te laten zien dat hulp mogelijk is en dat herstel binnen handbereik ligt. Dankzij WeMind en de betreffende therapeut heeft Mark niet alleen zichzelf teruggevonden, maar ook zijn gezin. Zijn verhaal is een bron van inspiratie en hoop voor velen die in een vergelijkbare situatie zitten. Met Marks verhaal willen we laten zien dat er altijd hoop is en dat je nooit alleen hoeft te worstelen. WeMind staat klaar om te helpen. De app biedt een breed scala aan diensten die zijn ontworpen om mensen te ondersteunen bij het overwinnen van hun mentale gezondheidsproblemen.

(De naam Mark is fictief, maar het verhaal is waargebeurd.)

 

Gerelateerde berichten

‘Every session before this was never successful.. But with We mind we succ...

lees meer

Digitale therapie voor Oekraïense slachtoffers

lees meer

Revolutie in therapie: het bewezen succes van Remote EMDR

lees meer