moving therapy forward

Moovd digitale trauma behandeling wordt de behandelstandaard binnen de Amerikaanse EMDR opleiding

De grootste Amerikaanse EMDR opleider, EMDR consulting van Roy Kiessling, gaat alle therapeuten die opgeleid worden in trauma behandeling waarbij EMDR de basis vormde vanaf nu opleiden met de digitale trauma behandeling van Moovd. Moovd EMDR wordt daarmee de standaard in de Verenigde Staten waarmee patiënten met stress, angst en trauma klachten behandeld gaan worden.

Roy Kiessling leidt met zijn bedrijf EMDR Consulting jaarlijks 5000 therapeuten op tot EMDR-therapeut. Binnen het netwerk van Roy Kiessling zijn inmiddels ruim 2500 praktijken aangesloten en gecertificeerd voor het geven van EMDR therapie. Hiermee wordt EMDR van Moovd de standaard behandelmethode voor trauma en angst in de Verenigde Staten.

De simpele manier waarop de werkgeheugenbelasting extra belast kan worden is voor Roy Kiessling een belangrijke reden om met Moovd EMDR te werken. Door het algoritme in de tool wordt de werkgeheugenbelasting automatisch aangepast op basis van de prestaties van een cliënt. Dit kan leiden tot een toename in de werkgeheugenbelasting tot wel 196%.

Naast dat de werkgeheugenbelasting extra belast kan worden vindt Roy Kiessling Moovd EMDR een fijne methode om mee te werken omdat cliënten op afstand behandeld kunnen worden. Amerika is een groot land waar veel mensen niet de mentale zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Als ze al zorg kunnen krijgen is de kwaliteit hiervan vaak ook nog een stuk minder dan in Europese landen. Met de digitale tool kunnen mensen over heel Amerika kwalitatieve zorg krijgen die ze verdienen en kunnen therapeuten meer mensen op een effectieve manier helpen.

Gerelateerde berichten

Cliëntverhaal: Hoe Mark weer de oude werd dankzij WeMind

lees meer

‘Every session before this was never successful.. But with We mind we succ...

lees meer

Digitale therapie voor Oekraïense slachtoffers

lees meer