moving therapy forward

Joelle Anderson uit Canada: “Digitale Therapie helpt ons een ideale wereld te creëren waarin therapie niet meer nodig is”

Met Moovd international spreken we met internationale instellingen en therapeuten die onze droom nastreven om een wereld te creëren waarin niemand hoeft te lijden onder mentale klachten. Deze maand spraken we met Joelle Anderson, oprichter van Kernel of Wisdom (2014) die een kans zag om cliënten sneller en effectiever te helpen. "Het is de menselijke plicht om het lijden van mensen zo snel en gemakkelijk mogelijk te beëindigen. Digitale EMDR is een geweldig hulpmiddel om dit te bereiken".
kernelofwisdom

Mensen in minder sessies van hun trauma afhelpen kan de wachtlijst verkorten, om idealiter niemand meer te laten wachten op professionele hulp. “Cliënten in minder sessies van hun trauma af helpen is de grootst mogelijke tijdsbesparing die er is”. Met wetenschappelijk bewijs dat digitale EMDR cliënten helpt hun trauma sneller te verwerken, is ze ervan overtuigd dat het hulpmiddel therapeuten en instellingen wereldwijd daarbij zal helpen. “Digitale EMDR is als het aftrekken van een pleister: het is even pijnlijk, maar helpt cliënten sneller door hun trauma heen”.

Digitale EMDR bereikt deze resultaten omdat het ervoor zorgt dat cliënten ten allen tijde een optimale werkgeheugenbelasting hebben. “Omdat het programma zich van nature aanpast aan de cliënt kun je ervoor zorgen dat de cliënt altijd op een optimaal niveau bezig is, ongeacht hoe de cliënt zich die dag voelt. Dit elimineert het giswerk en maakt het voor mij als therapeut makkelijker.”

Joelle gelooft dat hoe meer digitale middelen we hebben, hoe meer mensen we kunnen bereiken. “Er zijn veel niet-stedelijke gebieden waar goede hulp moeilijk te vinden is. Door de beste digitale therapiemogelijkheden in te zetten kunnen we kwalitatieve geestelijke gezondheidszorg toegankelijker maken voor meer mensen.” Daarom ziet ze digitale therapie als de toekomst van traumaverwerking. “Met meer beschikbare digitale middelen kunnen we ervoor zorgen dat we onze cliënten altijd de beste zorg bieden.” Ze moedigt andere therapeuten en instellingen aan om de angst voor digitale oplossingen niet in de weg te laten staan om mensen zo goed mogelijk te helpen. “Aan angst voor technologie moet worden gewerkt met training, begeleiding en goede implementatie, net als bij elke andere angst. Uiteindelijk zullen deze inspanningen het waard zijn om de cliënt op een zo goed mogelijke manier te kunnen bijstaan”

In al haar acties komt naar voren dat Joelle streeft naar een ideale situatie waarin zij als therapeut niet meer nodig is en onnodig lijden verleden tijd is. Daarom zijn we blij om Joelle te verwelkomen bij the Movement!

Gerelateerde berichten

Cliëntverhaal: Hoe Mark weer de oude werd dankzij WeMind

lees meer

‘Every session before this was never successful.. But with We mind we succ...

lees meer

Digitale therapie voor Oekraïense slachtoffers

lees meer