moving therapy forward

SaveYourHeart: “Nu kunnen we cursisten de echte beleving en emoties laten ervaren.”

“Dankzij virtual reality kunnen we cursisten de echte beleving en emotie bij een acute situatie laten ervaren”, aldus Sebastiaan van Harten, instructeur van Saveyourheart.nl.Na een aantal jaren op dezelfde manieren, met behulp van een pop, les te hebben gegeven, merkte Van Harten dat de cursisten toe waren aan wat nieuws. “En ik denkt dat we ze dat met virtual reality wel hebben kunnen geven.”

Het gros van de reanimatie- en AED-cursisten heeft nog nooit een reanimatie in het echt meegemaakt en weet daardoor ook niet wat mensen in zo’n situatie doen of welke emoties erbij komen. Door dit met een vr-bril na te bootsen, kunnen ze veel beter oefenen met het toepassen van het aangeleerde protocol.

Van Harten: “Je kan het nabootsen met een pop, maar wat wij willen mensen ook echt meegeven hoe het is om in een acute situatie te komen. En dat kan nu met de VR-training.”

Dat het een realistisch beeld geeft van een mogelijk acute situatie is volgens de instructeur overduidelijk: “Een aantal cursisten die al eens een reanimatie in het echt heeft meegemaakt en de vr-bril opkreeg, zei zelfs: ‘dit vind ik te heftig’, dus de herbeleving komt zeker wel door.”

Saveyourheart.nl, welcome to the Movement!

Wanneer ga jij mee in de digitale transitie?

Zet de eerste stap met digitale therapie met onze keuzehulp

Gerelateerde berichten

‘Every session before this was never successful.. But with We mind we succ...

lees meer

Digitale therapie voor Oekraïense slachtoffers

lees meer

Revolutie in therapie: het bewezen succes van Remote EMDR

lees meer