moving therapy forward

Moovd geeft digitale psychologische hulp aan slachtoffers aardbeving

Er is een enorme behoefte aan psychologische hulp onder de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Veel mensen ervaren stress of zijn getraumatiseerd. Bij de tweede aardbeving kregen mensen een herbeleving of sprongen zelfs in paniek van balkons en uit ramen.

Vanuit de behoefte aan psychologische hulp hebben Turkse psychologen met internationale en ook Nederlandse ondersteuning contact gezocht met de Nederlandse startup Moovd. Het Nederlandse bedrijf heeft de afgelopen jaren in samenwerking met de Nederlandse GGZ een methode ontwikkeld om patiënten digitaal van stress gerelateerde klachten af te helpen zoals Trauma en Angst en andere stress gerelateerde klachten. Dit zonder inzet, of met minimale ondersteuning van een psycholoog en volledig met een app/softwaretool.

De wetenschappelijk aangetoonde resultaten zijn zo’n succes dat er door Turkse psychologen aangesloten bij EMDRIA en door het Amerikaanse EMDR consulting contact op is genomen met de Nederlandse partij om de software beschikbaar te maken voor de Turkse slachtoffers.

Moovd stelt de komende maanden haar digitale stress applicatie Moovement beschikbaar voor alle zorgverleners die slachtoffers in het rampgebied op mentaal vlak opvangen en helpen met het verwerken van de ramp. Moovement wordt binnen de psychologie gezien als ‘de Heimlich manoeuvre voor emotionele verstikking’.

Gerelateerde berichten

‘Every session before this was never successful.. But with We mind we succ...

lees meer

Digitale therapie voor Oekraïense slachtoffers

lees meer

Revolutie in therapie: het bewezen succes van Remote EMDR

lees meer