moving therapy forward

“Het geeft cliënten weer hoop” TCNL behaalt sneller resultaat door combi eigen methode met VRET van Moovd

Vorig jaar startten Moovd en Trauma Centrum Nederland (TCNL) een onderzoek naar de inzet van Virtual Reality in behandelingen, vooral in combinatie met lichaamswerk en bij trauma door seksueel misbruik. De resultaten laten zien dat VR werkt, TCNL behaalt betere behandelresultaten doordat cliënten sneller bij de kern van het probleem kunnen komen. We spraken Sophie Bouwman, oprichter TCNL en twee behandelaren die met VR exposure werken: “We horen veel van cliënten dat ze nu echt stappen kunnen maken, waarvan ze overtuigd zijn dat ze deze stappen niet konden maken zonder Virtual exposure.”

Vooral voor cliënten met PTSS-klachten, biedt de VR-exposure toepassing van Moovd uitkomst. Cliënten met PTSS hebben extreem heftige klachten, ze zijn vaak al lang in behandeling en hebben van alles en nog wat geprobeerd om van die klachten af te komen. Poslavsky: “Het maakt cliënten dolblij dat wij dan een methode bieden die ze vaak nog niet kennen of nog niet eerder hebben geprobeerd. Want dat geeft ze weer hoop. En in die zin is het ontzettend belangrijk om innovatief bezig te zijn en te kijken wat kunnen we in behandeling extra, beter of mooier kunnen doen.

“Hiermee geven we PTSS-cliënten weer hoop”

Met deze mooie resultaten heeft Trauma Centrum Nederland besloten een vijfjarige samenwerking aan te gaan met Moovd. Bouwman: “We merken dat VR vooral veel ingezet wordt in de exposure behandelingen, wij doen dat ook. Maar wij willen tegelijkertijd het lijf zich veilig laten voelen, samen met Moovd willen we onderzoeken hoe we VR combineren met lichaamswerk.”

Gerelateerde berichten

Cliëntverhaal: Hoe Mark weer de oude werd dankzij WeMind

lees meer

‘Every session before this was never successful.. But with We mind we succ...

lees meer

Digitale therapie voor Oekraïense slachtoffers

lees meer