Therapie

Angst en fobieën

Realistische nabootsingen van situaties waarmee men stap voor stap leert om overtuigingen en gedrag los te laten. Zoals claustrofobie, hoogtevrees of grote menigten.

Bij Virtual Reality Exposure Therapie wordt de cliënt blootgesteld aan zijn of haar angst. Samen met de cliënt verhoog je de moeilijkheidsgraad stap voor stap. Doordat de exposurebehandelingen zich in de behandelkamer afspelen, kan de cliënt in een veilige omgeving oefenen. Een groot voordeel hiervan is de tijdsbesparing binnen de therapie, omdat je niet meer op zoek hoeft naar een realistische nabootsing van een situatie.

KEUZEHULP

Hoe kunnen we jou helpen?

Benieuwd wat deze innovatieve methoden kunnen betekenen voor jou en jouw cliënten? Gebruik de keuzehulp om tot een advies te komen.

Nieuws, publicaties,
onderzoeken & ervaringen

Onze oplossingen
voor angst en fobieën

Virtual Reality Exposure Therapie

Met Virtual Reality Exposure Therapie kunnen alle exposure oefeningen die in de buitenwereld beschikbaar zijn worden aangeboden in de therapiekamer. Met beheersbare moeilijkheidsgraden, onder begeleiding van de therapeut.

Digitale EMDR

Het digitale EMDR platform biedt evidence-based klinische hulp bij het toepassen van EMDR. Met digitale ondersteuning wordt het werkgeheugen met specifieke stimulatie beter en nauwkeuriger belast.

Hoe kunnen we
jou en jouw cliënten helpen?

Ben je benieuwd wat deze innovatieve methoden kunnen betekenen voor jou en jouw cliënten? Ga met ons in gesprek. We horen graag je ervaringen en kijken samen met jou hoe onze methoden daarop een aanvulling kunnen zijn.