BEHANDELMETHODE

Digitale EMDR

Verkort het EMDR behandeltraject aanzienlijk met digitale EMDR, toepasbaar zowel in de therapiekamer als op afstand bij de cliënt thuis. Met DEMDR beschik je als therapeut over evidence-based klinische hulp bij het toepassen van EMDR. Zo bereiken cliënten sneller het gewenste resultaat en is het behandeltraject korter.

Waar je als therapeut normaal gesproken met de vingers voor de ogen beweegt, komt de cliënt nu via een webpagina of de mobiele telefoon in een virtuele wereld. Dit prikkelt de zintuigen beter en meer nauwkeurig, met als gevolg een betere werkgeheugenbelasting en effectievere daling van de ‘Subjective Unit of Distress’.

De methode is voor therapeuten langer vol te houden en biedt de mogelijkheid om de cliënt tijdens het proces nauwkeurig te observeren. Experts bevestigen dat therapeuten met digitale EMDR de effectiviteit van de therapie vergroten, waardoor ze méér cliënten beter kunnen helpen.  

KEUZEHULP

Hoe kunnen we jou helpen?

Benieuwd wat deze innovatieve methoden kunnen betekenen voor jou en jouw cliënten? Gebruik de keuzehulp om tot een advies te komen.

De therapieën
en trainingen
met VRET

Ontwikkelingen over VRET

  • Case

    Michelle confronteerde haar rijangst met Virtual Reality Exposure Therapie

Meer ontwikkelingen

Hoe kunnen we
jou en jouw cliënten helpen?

Ben je benieuwd wat deze innovatieve methoden kunnen betekenen voor jou en jouw cliënten? Ga met ons in gesprek. We horen graag je ervaringen en kijken samen met jou hoe onze methoden daarop een aanvulling kunnen zijn.