moving therapy forward

WeMind Exposure

Breng alle exposure-oefeningen uit de buitenwereld naar de therapiekamer, veilig en controleerbaar. Met WeMind heb je als therapeut een groot aanbod aan digitale therapieën binnen handbereik, die een levensechte beleving en maximale confrontatie garanderen. Uit onderzoek blijkt dat cliënten hierdoor in korte tijd grote stappen voorwaarts kunnen zetten in hun behandeltraject.

WeMind Exposure maakt het zoeken naar stressvolle situaties overbodig en is bijzonder effectief. Ook bij cliënten waar imaginaire exposure en exposure in vivo niet snel genoeg lukt. Een confrontatie via het WeMind platform of VR-bril is namelijk nieuw voor vermijders, waardoor ze hun normale afweer niet kunnen inzetten. De methode biedt de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad aan te passen. In combinatie met de begeleiding die je als therapeut biedt, verlaagt dit voor veel cliënten de drempel om de behandeling aan te gaan.

De realistische nabootsingen bereiden de cliënt beter voor op de werkelijkheid, waardoor er minder terugval is. Experts bevestigen dat therapeuten met WeMind sneller tot de kern van het trauma komen, waardoor de therapie efficiënter en effectiever is.