Angstnetwerk maximaal
geactiveerd

Met VRET tot 50% sneller
bij de kern van het probleem

ZORGSPECIALISTEN

Meer aandacht en tijd voor de cliënt

Digitale therapie biedt je als therapeut de ruimte om wat afstand te nemen van de handeling zodat je meer kan focussen op de cliënt. Observeer je cliënt hoe hij of zij reageert op de situatie, zodat je samen sneller de kern van het probleem bereikt.

VRET maakt het zoeken naar stressvolle situaties overbodig. Via het platform van Moovd beschik je over een groot aantal digitale therapieën, die een levensechte beleving en maximale confrontatie garanderen. Uit onderzoek blijkt dat cliënten hierdoor in korte tijd grote stappen voorwaarts zetten in hun behandeltraject.

Met digitale EMDR heb je als therapeut evidence-based klinische hulp bij het toepassen van EMDR. De methode is voor therapeuten fysiek langer vol te houden en biedt de mogelijkheid om de cliënt tijdens het proces nauwkeurig te observeren. Daarnaast kan de methode ook op afstand worden ingezet, bijvoorbeeld bij de cliënt thuis.

Start direct in je praktijk

Weten welke digitale oplossingen je het beste kunt inzetten? Gebruik onze keuzehulp om tot een advies te komen.

Eerst meer weten? Vraag een casestudy aan.

Effectiviteit van digitale therapie blijkt uit ervaring

Effectiviteit van digitale therapie blijkt uit ervaring

 • Tot 30% reductie van het aantal behandelingen per traject
 • Tot 10% reductie van tijdsduur per sessie
 • 15% meer exposuremogelijkheden
 • Betere werkgeheugen belasting bij taken

Publicaties & onderzoeken

 • Nieuws

  Mondriaan: “Het maakt de zorg efficiënter en effectiever”

 • Publicatie

  Lab studie Moovd (exposure & EMDR)

 • Agenda

  • Webinarserie ‘Moving Therapy Forward’

   Online - 27 september
  • #1 MTF: Wat wordt de rol van software, waaronder apps en VR?

   Online - 27 september
  • #2 MTF: Wat wordt de rol van data en Ai?

   Online - 11 oktober
  • #3 MTF: Hoe gaat digitale medicatie bijdragen aan de zorg?

   Online - 25 oktober
  • #4 MTF: Hoe gaan we gezamenlijk de zorg digitaal organiseren?

   Online - 11 november

Direct inzetbaar in jouw praktijk

Met innovatieve oplossingen stellen we jou als therapeut in staat om een grotere groep cliënten beter en sneller te helpen. Dankzij de intuïtieve bediening zijn de VRET en Digitale EMDR toepassingen makkelijk en direct inzetbaar in de praktijk.

WETENSCHAPPELIJK BEWIJS

Lopend onderzoek

Title
Subtitle
Publicatie

LOPEND | Deze studie onderzoekt of de effecten van het wel of niet aanbieden van exposure cues en de werkgeheugenbelasting invloed heeft op daling van SUD na het kijken van een traumatische film.

LOPEND | In deze pilot studie nemen therapeuten én 150 patiënten van Mondriaan deel aan een onderzoek naar online EMDR

In deze studie is onderzocht of het verhogen van de complexiteit van taken die in een VR-omgeving worden uitgevoerd, leidt tot een hogere belasting van het werkgeheugen.

FAQ

Veelgestelde vragen door specialisten

Exposure Therapie wordt gebruikt om angst, trauma- en stressgerelateerde klachten te behandelen. De cliënt wordt in deze therapie blootgesteld aan bestaande angst(en) en/of traumatische ervaring(en) zonder dat enig werkelijk gevaar wordt veroorzaakt. Door het doorbreken van deze angstverwachting, verlaagt de angst. Dit wordt gedaan door emotionele blootstelling te herhalen en aan te bieden in verschillende intensiteit en variatie. Wij voegen Virtual Reality (VR) aan die exposure therapie toe. Met VR ervaart iemand een compleet andere werkelijkheid. De cliënt wordt door het gebruik van Virtual Reality blootgesteld aan beangstigende en emotionele situaties. Door de verschillende toepassingen is er voor elke cliënt wel een geschikte behandeling. Met de VRET-behandeling is de behandelaar in staat om exposure oefeningen virtueel in de behandelkamer te laten plaatsvinden.

Het trainingsprogramma Moovd Academy leer je als gebruiker onze toepassingen te gebruiken binnen 1,5 uur. Onze producten hebben we laagdrempelig opgebouwd waardoor iedereen ermee kan werken. Het is ook mogelijk om een training op locatie af te nemen. Neem daarvoor contact op via info@moovd.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Met VR kunnen de exposure behandelingen naar de behandelkamer worden gehaald en kan de behandelaar sneller bij de kern van het probleem komen. Tevens lost VRET het probleem op dat sommige exposure situaties niet makkelijk in de realiteit na te bootsen zijn. Ook maakt VR de exposure ervaring meer immersief en intens. Exposure situaties kunnen we ook op aanvraag in co-creatie realiseren. De behandelaar heeft in de behandeling volledig de controle over wat er aan de cliënt wordt blootgesteld. De exposure behandelingen worden met VR hierdoor effectiever en efficiënter.

Ja! Bij Moovd staat co-creatie voorop. Door laagdrempelige, nauwe samenwerkingen met instellingen wordt continu nieuwe content ontwikkeld. In brainstormsessies met experts en behandelaren uit de praktijk komen we tot nieuwe onderwerpen en ideeën. Deze ideeën kunnen we – samen met onze samenwerkingspartners – omzetten tot nieuwe content, die in een kort stadium voor iedere behandelaar beschikbaar wordt gesteld. Vraag je vaste Moovd contactpersoon naar de mogelijkheden.

● Behandel de cliënt gerichter en bespaar tijd en kosten; ● Krijg toegang tot gewenste oefensituaties van VRET in de behandelkamer; ● Vergroot verschillende oefenmogelijkheden in de behandelkamer; ● Ervaar volledige controle over de behandeling en pauzeer daar waar nodig; ● De VRET Moovd app is makkelijk in gebruik, bekijk alle VR-video’s zijn vooraf in de app. Uiteindelijke doel: de kwaliteit van leven verbeteren voor cliënten, de zelfredzaamheid bevorderen en directe/indirecte maatschappelijke kosten besparen.

Online EMDR is een applicatie die behandelaren ondersteunt in het toedienen van EMDR. De therapeut kan de app live-bedienen via computer, tablet, of smartphone – interface over het internet. De cliënt komt via PC, Tablet, Smartphone of Virtual Reality (VR) in een digitale behandelomgeving. Online EMDR kan ingezet worden om patiënten op afstand te behandelen, of om behandeleffectiviteit te vergroten tijdens face-to-face contacten.

● Toegankelijkheid – de therapeut kan de app live-bedienen via computer, tablet of smartphone-interface over het internet. Audio- en Videobellen is geïntegreerd in het systeem. ● Effectiviteit – Meerde modaliteit-specifieke stimulatie zorgt voor betere werkgeheugen belasting en effectievere daling van de ‘Subjective Unit of Distress (SUD)’. ● Therapeut in controle – Visuele en auditieve stimuli opties worden aangestuurd en bediend door de therapeut zodat veiligheid en flexibiliteit gewaarborgd is. ● De prestatie van de patiënt wordt live-geanalyseerd voor het optimaliseren van werkgeheugenbelasting. Functionaliteiten maken graduele exposure therapie mogelijk in (360°) virtual vivo.

Ontvang
casestudy

Prof. dr. Ad de Jongh (bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen) is werkzaam bij Psychotrauma Expertise Centrum PSYTREC en groot voorstander van digitale toepassingen in de therapiekamer. Psychologen bij PSYTREC delen hun ervaringen in een casestudy die op aanvraag kan worden toegestuurd.

Ontvang casestudy