Therapie

Tandartsangst

Een VRET-applicatie voor tandartspraktijken die te maken hebben met cliënten die angstig zijn of spanning ervaren bij een tandartsbezoek. De applicatie bestaat uit 2 componenten: exposure en distractie.

Tandartsangst – ook wel odontofobie genoemd – is een ernstige angst om de tandarts te bezoeken of een tandheelkundige procedure te laten uitvoeren. Veel mensen ervaren een vorm van negatieve emotie bij een bezoek aan de tandarts, maar mensen met odontofobie vermijden vaak een tandheelkundig onderzoek tenzij er een ernstig probleem is. De VRET-applicatie vermindert angst voor de tandarts, zodat behandelingen makkelijker zijn en cliënten meer welzijn ervaren. Daarnaast hebben mensen met een slecht gebit een verhoogd risico op hartproblemen en reumatische artritis. En er is een verband tussen gebitsaandoeningen en ernstige ziektes zoals dementie en diabetes. De succesvolle behandeling van odontofobie met VRET hebben dus ook een positieve invloed op indirecte maatschappelijke kosten.

KEUZEHULP

Hoe kunnen we jou helpen?

Benieuwd wat deze innovatieve methoden kunnen betekenen voor jou en jouw cliënten? Gebruik de keuzehulp om tot een advies te komen.

Nieuws, publicaties,
onderzoeken & ervaringen

Onze oplossingen
voor angst en fobieën

Virtual Reality Exposure Therapie

Met Virtual Reality Exposure Therapie kunnen alle exposure oefeningen die in de buitenwereld beschikbaar zijn worden aangeboden in de therapiekamer. Met beheersbare moeilijkheidsgraden, onder begeleiding van de therapeut.

Digitale EMDR

Het digitale EMDR platform biedt evidence-based klinische hulp bij het toepassen van EMDR. Met digitale ondersteuning wordt het werkgeheugen met specifieke stimulatie beter en nauwkeuriger belast.

Hoe kunnen we
jou en jouw cliënten helpen?

Ben je benieuwd wat deze innovatieve methoden kunnen betekenen voor jou en jouw cliënten? Ga met ons in gesprek. We horen graag je ervaringen en kijken samen met jou hoe onze methoden daarop een aanvulling kunnen zijn.