Onbezorgd
lachen

Virtual exposure effectief
bij angst voor de tandarts

OPLOSSINGEN

Vergroot impact van therapie

 • Aanzienlijke tijdsbesparing. De behandeling is meer gericht en de cliënt heeft minder last van dissociatie. Bovendien is zoeken naar nabootsingen van een stressvolle situatie niet meer nodig.

 • Vergroten van de oefenmogelijkheden met VRET. Behandelingen die normaal niet in de behandelkamer kunnen worden nagebootst zijn nu wél mogelijk.

 • Toegankelijk vanaf huis met digitale EMDR. Geïntegreerde audiovideo communicatie maakt online therapie mogelijk

 • Volledige controle. Kijk mee met de cliënt via laptop of tablet en pas instellingen live aan wanneer dit nodig is.

 • Drempelverlagend. Cliënten oefenen stressvolle situaties in een veilige omgeving en met beheersbare moeilijkheidsgraden.

Cliënten beter en sneller geholpen

Methodes als VRET (Virtual Reality Exposure Therapie) en Digitale EMDR dragen nadrukkelijk bij aan het oplossen van de capaciteitsproblematiek in de geestelijke gezondheidszorg en stellen therapeuten in staat een grotere groep cliënten beter en sneller te helpen.

Therapieën

 • Therapie

  Trauma en PTSS

  Veel patiënten krijgen niet, of niet op tijd, de juiste hulp door de stijgende vraag naar professionele zorg.

 • Therapie

  Tandartsangst

  Een VRET-applicatie voor tandartspraktijken die te maken hebben met cliënten die angstig zijn of spanning ervaren bij een tandartsbezoek. De applicatie bestaat uit 2 componenten: exposure en distractie.

 • Therapie

  Angst en fobieën

  Realistische nabootsingen van situaties waarmee men stap voor stap leert om overtuigingen en gedrag los te laten. Zoals claustrofobie, hoogtevrees of grote menigten.

 • Therapie

  Maatwerk

  Staat de therapie of training die u zoekt niet tussen onze oplossingen? Bij Moovd staat co-creatie voorop, in samenwerking met klinieken en experts uit het werkveld ontwikkelen we nieuwe video’s.

Trainingen

 • Training

  Preventie

  Naast het genezen van ziektebeelden, focust Moovd ook op het voorkomen ervan. Politiemensen en andere hulpdiensten krijgen tijdens hun werk geregeld te maken met ernstige incidenten, geweld en agressie.

 • Training

  Zelfredzaamheid

  Trainingen die aansluiten op het leerniveau van mensen met een (licht) verstandelijke beperking, zoals gespreksvaardigheden bij een werkgever en reizen met het OV. Zo ervaren zij minder stress, hebben ze meer houvast in het dagelijks leven en worden zij zelfredzamer.

Direct inzetbaar in jouw praktijk

Met innovatieve oplossingen stellen we jou als therapeut in staat om een grotere groep cliënten beter en sneller te helpen. Dankzij de intuïtieve bediening zijn de VRET en Digitale EMDR toepassingen makkelijk en direct inzetbaar in de praktijk.

Effectieve

behandelmethodes

Virtual Reality Exposure Therapie (VRET)

Met Virtual Reality Exposure Therapie kunnen alle exposure oefeningen die in de buitenwereld beschikbaar zijn worden aangeboden in de therapiekamer. Met beheersbare moeilijkheidsgraden, onder begeleiding van de therapeut.

Digitale EMDR (DEMDR)

Het digitale EMDR platform biedt evidence-based klinische hulp bij het toepassen van EMDR. Met digitale ondersteuning wordt het werkgeheugen met specifieke stimulatie beter en nauwkeuriger belast.