Logo Loading

Een virtueel en visueel portfolio

Een virtueel en visueel portfolio

Als ontwerper ben je trots op je ontwerpen en de bijbehorende realisaties. Het zou natuurlijk mooi zijn als zoveel mogelijk mensen ze kunnen bekijken. Zeker als dit potentiële nieuwe klanten zijn. Je kunt mensen meenemen naar deze projecten, dit kost echter (veel) tijd en geld. Het is helaas ook niet mogelijk om al je gerealiseerde projecten in één ruimte te zetten en dit te laten zien. Dus ben je genoodzaakt om foto’s en/of video’s te laten zien, waar het project niet helemaal tot zijn recht komt. In dit kennisartikel gaan we het hebben over een oplossing voor dit probleem: een showroom in virtual reality.

Een showroom in virtual reality zorgt ervoor dat je ontwerpen en realisaties tot leven komen. Een Moovd, VR project, virtual reality portfoliotour van je bedrijf in virtual reality gaat veel verder dan een ‘gewoon’ filmpje. De kijker heeft een 360-gradenbeeld van je project en kan volledig rondom kijken (uitgebreide uitleg van VR is hier te vinden). Deze onderdompeling zorgt ervoor dat de kijker visueel in een gewenst project wordt gezet. De beelden zijn op schaal 1 op 1, waardoor kijkers kunnen zien hoe groot een ruimte echt is en wat de verhoudingen van het interieur is ten opzichte van elkaar. Door de beelden in 3D te tonen, wordt er nog een extra dimensie gecreëerd. Je ontwerp komt volledig tot zijn recht en vergt geen inlevingsvermogen van de kijker. Zien is begrijpen.

Applicatie Moovd
Met onze applicatie voor telefoon of tablet heb je je showroom in virtual reality overzichtelijk tot je beschikking. Dit kun je waar en wanneer dan ook laten zien. Het is verder mogelijk om zowel een 3D-ontwerp, als door ons geschoten beelden van een realisatie in de app te zetten. Helemaal mooi is als de beelden gecombineerd worden, waardoor het proces van ontwerp tot realisatie kan worden laten zien.

De applicatie zorgt voor controle over de showroom in virtual reality. Met een tablet of telefoon kan elke tour die in de app staat worden opgestart op een VR-bril. Ook kun je de tour op elk moment pauzeren. Verder kan er worden meegekeken. Zo kun je zien naar waar diegene in de VR-bril naar toe kijkt om de kijker eventueel verbaal te begeleiden.

Efficiënt en effectief 
De VR-brillen die we gebruiken zijn volledig draadloos. Je hebt dus geen computer of een vaste ruimte nodig. Je kunt met alleen VR showroom, vr zakelijk, virtual reality voor bedrijven, virtual reality projecteen VR-bril en een telefoon of tablet op stap om de klant je showroom in virtual reality te laten zien. Jijzelf en de (potentiële) klant hoeven niet te reizen om bij de projecten te komen, sterker nog: jullie hoeven geen stap te zetten. Dit scheelt tijd en reiskosten: erg efficiënt dus.

Verder is het zo dat virtual reality veel kansen biedt voor het bedrijfsleven. Zo heeft een showroom in virtual reality meer impact dan een reguliere video op een digitaal medium. De tour in VR wordt niet alleen bekeken, maar daadwerkelijk ervaren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een boodschap in VR beter onthouden wordt dan elk ander medium.

Benieuwd hoe een showroom in virtual reality en onze app eruitziet en/of wat het voor jouw projecten kan betekenen? Neem dan via info@moovd.nl of 06 – 504 263 80 contact met ons op en dan laten we je zien wat virtual reality allemaal kan. Ook bij ons is zien, begrijpen.

Related Posts