Online EMDR helpt Oh My Mood vooruit

GGZ-instelling Oh My Mood moest, net als veel andere behandelaren, tijdens de corona lockdown op zoek naar een alternatief om behandelingen toch door te laten gaan. Maar hoe help je cliënten met PTSS en andere angst- en traumaklachten als traditionele EMDR niet mogelijk is? Ze kozen voor Online EMDR van Moovd, Kinga de Wit, psycholoog bij Oh My Mood, vertelt over haar ervaringen.

“Vanwege de coronamaatregelen werden we gevraagd zoveel mogelijk digitaal te werken. In eerste instantie was online behandelen een kwestie van wennen voor ons allemaal, ook voor onze cliënten. Maar omdat je niet voor het scherm met je vingers kan gaan zwaaien, konden we geen EMDR toepassen.”

De ggz-instelling koos voor de online toepassing van Moovd. “In het begin had ik persoonlijk wel wat weerstand tegen een digitale vorm van EMDR. Ik kon me niet voorstellen dat het even goed zou werken als het face-to-face contact. Dat bleek ongegrond te zijn, de eerste keer dat ik ermee werkte was ik meteen verkocht.”

Tijdsbesparing van 30 minuten op een sessie van 90 minuten

Kinga de Wit – psycholoog bij Oh My Mood

Besparing van 30% in behandelduur
Na een aantal maanden met het programma van Moovd te hebben gewerkt, is De Wit enorm te spreken over de tijdswinst die ze behaald: “Met face-to-face EDMR was ik meestal zo’n anderhalf uur bezig, online lukt het me meestal binnen een uur! En omdat we bij Oh My Mood in het Nederlands, Engels en Pools behandelen, kunnen middels het online behandelprogramma ook mensen in het buitenland bij ons terecht.” Dit maakt een enorme positieve impact op de wachttijden in de ggz.

Download de casestudy over digitale EMDR bij Oh My Mood

Benieuwd naar het hele interview met Kinga de Wit?