moving therapy forward

FortaGroep: “We willen de omslag naar digitaal werken vasthouden”

De coronamaatregelen zorgden ervoor dat GGZ-instelling FortaGroep de omslag naar volledig digitaal werken moest maken. De positieve resultaten, waaronder de opvallende tijdsbesparing, leiden er nu toe dat ze deze omslag wil vasthouden.

Dory Touw, GGZ psycholoog bij FortaGroep, ziet dat de cliënten profiteren van de digitaliseringsslag en dat het bij de therapeuten ook aansluit. “Wij denken dat er heel veel mogelijkheden op het digitale vlak te vinden zijn om de zorg verder te optimaliseren; zodat je het best mogelijke product voor je cliënten kan neerzetten.” Onder meer online EMDR kan daar volgens haar absoluut een bijdrage aan leveren.

De persoonlijke ervaringen van Touw zijn erg positief. “Als het gaat over beeldbellen an sich merk ik dat cliënten een laagdrempeligheid hebben in wat ze naar voren brengen van wat hen bezighoudt. Ook op het gebied van online EMDR zie ik dat het als een razende gaat.”

“De SUD-scores dalen ongelofelijk snel, ik heb een halvering van de tijd!”

In het bijzonder benoemt ze de tijdsbesparing: “De duur van de sessies wordt korter. Specifiek: de SUD-scores dalen ongelofelijk snel, ik heb een halvering van de tijd!”

Namens team Moovd heten we FortaGroep welcome to the Movement!

Gerelateerde berichten

Welcome to the Movement: GGZ Noord-Holland-Noord

lees meer

Moovd geeft digitale psychologische hulp aan slachtoffers aardbeving...

lees meer

Ik kon mijn ogen niet geloven!!! Sud daalde van 8 naar 0 in nog geen 2 minuten b...

lees meer