Moovd zet volgende stap in ambitie om GGZ te innoveren

Moovd heeft per 1 januari 2021 SilVRmind, de ontwikkelaar van online EMDR, overgenomen. De overname past in de strategie van Moovd om de mentale gezondheid van mensen te verbeteren met bewezen technische innovaties. Moovd is hiermee de koploper in digitale therapie met methodes als VRET (Virtual Reality Exposure Therapie) en online EMDR. Digitale therapieën dragen nadrukkelijk bij aan het oplossen van de capaciteitsproblematiek in de geestelijke gezondheidszorg en stelt therapeuten in staat een grotere groep patiënten beter en sneller te helpen.

“Door de competenties en ervaring van SilVRmind toe te voegen aan die van Moovd, versnellen we de doorontwikkeling van digitale therapieën en verdiepen we het wetenschappelijk onderzoek,” aldus Menno Kamphuis, founder van Moovd. Hij vervolgt: “Iedereen zou laagdrempelig toegang moeten hebben tot hoogwaardige geestelijke gezondheid. Digitale, technische innovaties kunnen daarbij een doorslaggevende factor zijn.”

Moovd werkt bij het ontwikkelen en ontsluiten van deze methodes nauw samen met experts, zoals GZ-psycholoog en bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen Prof. dr. Ad de Jongh en klinisch psycholoog en bestuurslid van de Nederlandse EMDR-vereniging Dr. Suzy Matthijssen.

Succesvol bij PTSS, LVB
De methodes van Moovd worden succesvol ingezet bij cliënten met PTSS, angsten en fobieën, zoals hoogtevrees of claustrofobie. Mensen met een licht verstandelijke beperking kunnen via het platform van Moovd worden begeleid, middels VR-training die zorgt voor houvast in het dagelijks leven. Door de inzet van VR worden zij zelfredzamer en hebben ze minder begeleiding nodig. Ook zijn er simulaties waarbij geoefend kan worden met het maken van oogcontact of iemand op straat aanspreken. De evidence based behandelprogramma’s van Moovd worden ingezet in de therapiekamer en bij behandeling op afstand, waardoor ondanks corona maatregelen behandelingen tóch kunnen plaatsvinden.

Meer weten over Moovd en de digitale therapieën die we ontwikkelen en ontsluiten? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Koppositie digitale therapie door overname SilVRmind