BEHANDELMETHODE

Virtual Reality Exposure Therapie

Breng alle exposure-oefeningen uit de buitenwereld naar de therapiekamer, veilig en controleerbaar. Met het VRET platform van Moovd heb je als therapeut een groot aanbod aan digitale therapieën binnen handbereik, die een levensechte beleving en maximale confrontatie garanderen. Uit onderzoek blijkt dat cliënten hierdoor in korte tijd grote stappen voorwaarts kunnen zetten in hun behandeltraject.

VRET maakt het zoeken naar stressvolle situaties overbodig en is bijzonder effectief. Ook bij cliënten waar imaginaire exposure en exposure in vivo niet snel genoeg lukt. Een confrontatie via de VR-bril is namelijk nieuw voor vermijders, waardoor ze hun normale afweer niet kunnen inzetten. De methode biedt de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad aan te passen. In combinatie met de begeleiding die je als therapeut biedt, verlaagt dit voor veel cliënten de drempel om de behandeling aan te gaan.  

De realistische nabootsingen bereiden de cliënt beter voor op de werkelijkheid, waardoor er minder terugval is. Experts bevestigen dat therapeuten met VRET sneller tot de kern van het trauma komen, waardoor de therapie efficiënter en effectiever is. 

KEUZEHULP

Hoe kunnen we jou helpen?

Benieuwd wat deze innovatieve methoden kunnen betekenen voor jou en jouw cliënten? Gebruik de keuzehulp om tot een advies te komen.

De therapieën
en trainingen
met VRET

Ontwikkelingen over VRET

  • Case

    Michelle confronteerde haar rijangst met Virtual Reality Exposure Therapie

Meer ontwikkelingen

Hoe kunnen we
jou en jouw cliënten helpen?

Ben je benieuwd wat deze innovatieve methoden kunnen betekenen voor jou en jouw cliënten? Ga met ons in gesprek. We horen graag je ervaringen en kijken samen met jou hoe onze methoden daarop een aanvulling kunnen zijn.