Logo Loading

Leren presenteren met virtual reality

Leren presenteren met virtual reality

virtual reality, leren presenteren met vr, vr zakelijk, vr showroomIn het mediaLAB van het ROC van Twente hebben we een interessant en informatief gesprek gehad met Pauline Kuipers van het vak SCB (drama) en Collin Scholten over leren presenteren met virtual reality. Pauline zocht een tool om studenten die moeite hebben met het presenteren voor een (grote) groep mensen beter voor te bereiden.

Hier hebben we een mooie tool voor ontwikkeld: Leren presenteren met virtual reality. Hiermee is het mogelijk om met behulp van een VR-bril in verschillende settings te oefenen op je presentatievaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan een klaslokaal, een directiekamer of een complete zaal met mensen. In de VR-bril zijn de ogen op jou gericht en de mensen op de beelden zijn echt, waardoor het zeer realistisch aanvoelt. Op deze manier kun je je presentatievaardigheden oefenen en trainen in een realistische en levensechte omgeving.

Oefenen in virtual reality geeft je de mogelijkheid je beter voor te bereiden op een presentatie voor publiek. We kunnen allemaal een presentatie geven in ons kantoor of op onze slaapkamer. Voor een (groot) publiek is het toch wel even wat anders. De ene persoon kan hier beter mee omgaan dan de ander, die bijvoorbeeld dichtklapt of hele stukken van de presentatie vergeet te vertellen. Het wordt voor hen een sprint naar het einde van de presentatie en ze zijn blij en opgelucht als het erop zit. Presenteren voor publiek kon je eerder niet trainen, tot virtual reality.

Pauline en wij zelf zijn enthousiast en we gaan voor een mooie samenwerking. Wordt vervolgd! Meer informatie over onze tool leren presenteren met virtual reality? Neem dan contact met ons op.

Related Posts