Weer durven slapen helpt Sven vooruit

CLIËNTEN

Digitale therapie helpt je verder

Digitale therapie biedt de mogelijkheid om samen met je therapeut sneller tot de kern van je probleem te komen. Zo ben je eerder van je klachten af en kun je je leven weer oppakken.

Met Virtual Reality Exposure Therapy kun je iedere denkbare situatie realistische herbeleven. In veilige stappen onder begeleiding van jouw therapeut in een vertrouwde setting. Ook kan je therapeut digitale EMDR inzetten. Die werkt volgens het bekend EMDR principe. Maar dan in een digitale omgeving, zodat jouw zintuigen beter en nauwkeuriger worden geprikkeld. 

Experts bevestigen dat onze methoden minder stress veroorzaken en sneller effect hebben. Doordat de herbeleving zo levensecht is, ben je beter voorbereid op de werkelijke situatie en heb je meer zekerheid dat de klachten niet meer terug komen.

FAQ

Veelgestelde vragen door clienten

Exposure Therapie wordt gebruikt om angst, trauma- en stressgerelateerde klachten te behandelen. De cliënt wordt in deze therapie blootgesteld aan bestaande angst(en) en/of traumatische ervaring(en) zonder dat enig werkelijk gevaar wordt veroorzaakt. Door het doorbreken van deze angstverwachting, verlaagt de angst. Dit wordt gedaan door emotionele blootstelling te herhalen en aan te bieden in verschillende intensiteit en variatie. Wij voegen Virtual Reality (VR) aan die exposure therapie toe. Met VR ervaart iemand een compleet andere werkelijkheid. De cliënt wordt door het gebruik van Virtual Reality blootgesteld aan beangstigende en emotionele situaties. Door de verschillende toepassingen is er voor elke cliënt wel een geschikte behandeling. Met de VRET-behandeling is de behandelaar in staat om exposure oefeningen virtueel in de behandelkamer te laten plaatsvinden.

Het trainingsprogramma Moovd Academy leer je als gebruiker onze toepassingen te gebruiken binnen 1,5 uur. Onze producten hebben we laagdrempelig opgebouwd waardoor iedereen ermee kan werken. Het is ook mogelijk om een training op locatie af te nemen. Neem daarvoor contact op via info@moovd.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Met VR kunnen de exposure behandelingen naar de behandelkamer worden gehaald en kan de behandelaar sneller bij de kern van het probleem komen. Tevens lost VRET het probleem op dat sommige exposure situaties niet makkelijk in de realiteit na te bootsen zijn. Ook maakt VR de exposure ervaring meer immersief en intens. Exposure situaties kunnen we ook op aanvraag in co-creatie realiseren. De behandelaar heeft in de behandeling volledig de controle over wat er aan de cliënt wordt blootgesteld. De exposure behandelingen worden met VR hierdoor effectiever en efficiënter.

Ja! Bij Moovd staat co-creatie voorop. Door laagdrempelige, nauwe samenwerkingen met instellingen wordt continu nieuwe content ontwikkeld. In brainstormsessies met experts en behandelaren uit de praktijk komen we tot nieuwe onderwerpen en ideeën. Deze ideeën kunnen we – samen met onze samenwerkingspartners – omzetten tot nieuwe content, die in een kort stadium voor iedere behandelaar beschikbaar wordt gesteld. Vraag je vaste Moovd contactpersoon naar de mogelijkheden.

● Behandel de cliënt gerichter en bespaar tijd en kosten; ● Krijg toegang tot gewenste oefensituaties van VRET in de behandelkamer; ● Vergroot verschillende oefenmogelijkheden in de behandelkamer; ● Ervaar volledige controle over de behandeling en pauzeer daar waar nodig; ● De VRET Moovd app is makkelijk in gebruik, bekijk alle VR-video’s zijn vooraf in de app. Uiteindelijke doel: de kwaliteit van leven verbeteren voor cliënten, de zelfredzaamheid bevorderen en directe/indirecte maatschappelijke kosten besparen.

Online EMDR is een applicatie die behandelaren ondersteunt in het toedienen van EMDR. De therapeut kan de app live-bedienen via computer, tablet, of smartphone – interface over het internet. De cliënt komt via PC, Tablet, Smartphone of Virtual Reality (VR) in een digitale behandelomgeving. Online EMDR kan ingezet worden om patiënten op afstand te behandelen, of om behandeleffectiviteit te vergroten tijdens face-to-face contacten.

● Toegankelijkheid – de therapeut kan de app live-bedienen via computer, tablet of smartphone-interface over het internet. Audio- en Videobellen is geïntegreerd in het systeem. ● Effectiviteit – Meerde modaliteit-specifieke stimulatie zorgt voor betere werkgeheugen belasting en effectievere daling van de ‘Subjective Unit of Distress (SUD)’. ● Therapeut in controle – Visuele en auditieve stimuli opties worden aangestuurd en bediend door de therapeut zodat veiligheid en flexibiliteit gewaarborgd is. ● De prestatie van de patiënt wordt live-geanalyseerd voor het optimaliseren van werkgeheugenbelasting. Functionaliteiten maken graduele exposure therapie mogelijk in (360°) virtual vivo.

OOK GESCHIKT VOOR JOUW THERAPIE

Tip je
behandelaar

Wil je snel en veilig vooruitgang boeken bij de therapie? Wijs je therapeut op het gedeelte voor professionals op deze website.