Logo Loading

VR-beleving Trioliet

Trioliet

Trioliet is een familiebedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en verkoop van machines en systemen voor het voeren van rundvee op veebedrijven. In Nederland is Trioliet marktleider op het gebied van voertechniek. Met hun machines worden dagelijks wereldwijd tienduizenden koeien gevoerd.

Het bedrijf werd in 1950 opgestart in Purmerend. Inmiddels telt Trioliet ruim 250 medewerkers, verdeeld over de hele wereld. Het merendeel werkt op de hoofdlocatie in Oldenzaal. Trioliet is uitgegroeid tot een wereldspeler en exporteert hun machines naar meer dan 50 landen. Van hun beroemde kuilvoersnijder tot en met (zelfrijdende) voermengwagens en voerrobots voor automatisch voeren. De prioriteit ligt in het ontwerpen en ontwikkelen van voertechnologie die bijdraagt aan een efficiënte bedrijfsvoering van de melkveehouder.

vr zakelijk, virtual reality voor bedrijven

‘We hadden moeite om studenten te enthousiasmeren over ons mooie bedrijf, ze dachten dat we boeren waren die alleen maar koeien voerden. Met VR konden we ze laten zien dat er veel meer achter zit.’

Uitdaging
Trioliet had moeite hun vacatures te vervullen: ‘’Een belangrijke reden is dat de eerste indruk met ons bedrijf niet goed is. Stagiaires en werkzoekenden worden niet aangetrokken door het idee van machines en systemen voor de veehouderij. Een veelgehoorde eerste reactie was dat ze niet het boerenleven in wilde gaan. We kunnen dus telkens uit gaan leggen dat onze werkzaamheden veel verder gaan dan alleen koeien voeren. Bij sommigen konden we hun mening veranderen, bij veel ook niet. We zijn dus op zoek naar iets wat ervoor zorgt dat Trioliet een betere eerste indruk geeft op stagiaires/werkzoekenden.’’

VR showroom, virtual reality zakelijk
VR zakelijk, virtual reality beleving, vr showroom
VR showroom, virtual reality project, moovd

Oplossing
Hier zijn we mee aan de slag gegaan. We hebben een mooie VR-beleving gemaakt van het bedrijf en werkzaamheden. In VR kunnen we mensen even ín het bedrijf zetten. Alle werkzaamheden worden laten zien en kijkers krijgen een goed beeld van de omgeving en sfeer. Zo ervaren ze zelf dat Trioliet veel meer is dan alleen koeien voeren. De eerste indruk is nu veel completer.

Verder hebben we in samenwerking met Saxion en Tech Your Future een platform opgesteld waarin bedrijven als Trioliet hun bedrijf kunnen laten zien, met behulp van virtual reality. Het doel van het platform is om scholieren en studenten te enthousiasmeren voor de techbranche en de bedrijven die daar bij horen.

Saxion gaat alle basis- en middelbare scholen langs om de leerlingen indrukken te geven van verschillende bedrijven. Met virtual reality kunnen ze heel goed inschatten of de werkzaamheden en de bedrijfscultuur bij hen past. Ze hoeven zich niet af te vragen hoe ze het bedrijf voor zich zien, VR zorgt ervoor dat ze dit eigenhandig ervaren. Zonder het klaslokaal te verlaten.

Benieuwd hoe de VR-ervaring eruit ziet of wil je als bedrijf ook graag op het platform komen te staan? Neem dan contact met ons op.