Logo Loading

VR-beleving Lumio

Lumio

Lumio Lichtprojecten is opgericht in 1983 en is gevestigd in Nijverdal. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verlichten van bedrijfsgebouwen, kantoren, winkels, woningen, tuinen en andere objecten. Ze voeren zowel grote als kleine projecten uit en vertalen trends en specifieke wensen naar effectieve oplossingen. Lumio biedt een praktische totaalformule: van advies en ontwerp tot en met montage, service en onderhoud. Naast licht is Lumio gespecialiseerd in techniek en beveiliging.

‘Licht is beleving. Hier staan we voor en streven we naar bij Lumio. Deze beleving wilden we ook graag overbrengen bij onze projectpresentatie. Virtual reality bleek daarin een perfecte match!’

Uitdaging
Lumio kwam bij ons met het verzoek om hun projectpresentatie naar een hoger plan te tillen. ‘’Lumio staat voor beleving. De sfeer van een ruimte of een compleet pand of complete woning is te beïnvloeden door licht. Door een bepaalde ruimte of onderdeel mooi uit te lichten of door het licht te gebruiken om de productiviteit van medewerkers te verhogen.
We hebben een aantal hele mooie projecten mogen doen, waar we bijzonder trots op zijn. De sfeer en de beleving die we ter plaatse hebben gecreëerd willen we ook aan anderen laten. Met de standaard communicatiemiddelen zijn we daar nog niet echt tevreden over. Het gevoel wordt niet goed overgebracht en we kunnen het totaalplaatje niet volledig laten zien. En elke keer iedereen meenemen naar deze projecten is geen beginnen aan.’’

Moovd, VR project, virtual reality portfolio

Oplossing
Deze mooie uitdaging hebben we natuurlijk met beide handen aangegrepen. Als je praat over beleving en iets goed over willen brengen dan heb je het over virtual reality. We hebben een mooie VR-beleving gemaakt van een project waar Lumio erg trots op is: Kamereyk in Kamerik. En terecht, de verlichting en het totaalplaatje zien er fantastisch uit!

In elke ruimte waar verlichting is aangebracht hebben we mooie shots weten te maken. Het eindresultaat bestaat uit een mooi geheel, waarin de kijker precies kan zien wat er qua verlichting zoal mogelijk is. Ook wordt de sfeer van de verlichting goed en zeer realistisch overgebracht. De kijker staat immers virtueel ín de verschillende ruimtes. Zonder naar Kamerik hoeven af te reizen.

Daarnaast hebben we voor Lumio een eigen inlogomgeving gecreëerd in onze applicatie. Dit kunnen ze gebruiken als een VR showroom. In de showroom staat nu het eerste project, dit is verder uit te breiden naar zoveel projecten als Lumio wenst. Met een druk op de applicatie kan een kijker meegenomen naar elke beleving die op de VR-omgeving staat. Zo kunnen binnen korte tijd veel projecten worden ervaren, zonder dat er een stap gezet hoeft te worden. Een hele efficiënte manier om te overtuigen. Met de app is verder de VR-bril op te starten en te pauzeren. Op de app kan ook real time worden meegekeken met de VR-bril, om begeleidende uitleg te geven.

Benieuwd hoe de VR-ervaring eruit ziet of wil je als bedrijf ook graag een VR showroom? Neem dan contact met ons op.