Logo Loading

VR-beleving Defenture

Defenture

Defenture is een jong en dynamische producent van speciale lichte voertuigen voor Defensie, veiligheidshandhavers en rampoperaties. Deze voertuigen zijn gewaardeerd door en verkocht aan de veeleisende militaire klanten, veiligheidsorganisaties, politie en wetshandhavingsinstanties.

Opgericht door rallyrijder Gerard Rond en ondersteund door de gerenommeerde voertuigfabrikant VDL is de Nederlandse start-up Defenture begonnen met onderzoek & ontwikkeling in 2013. Serieproductie van de high-end infanterie voertuigen is in 2017 aangevangen. Defenture heeft wereldwijde partners. De ontwerp- en productietechnologie is een continue proces van verbetering, beheerd door personeel van het hoofdkwartier in Tiel, Nederland.

‘We wilden ons voertuig op een unieke manier presenteren tijdens een grote beurs, dit is met behulp van virtual reality heel mooi gelukt.’

Uitdaging
Defenture kwam bij ons met de uitdaging om hun productpresentatie naar een hoger plan te tillen. ‘’Bij Defenture ontwerpen, ontwikkelen en industrialiseren we speciale voertuigen. De voertuigen zitten boordevol technologische innovaties en technieken. Deze zijn niet altijd even makkelijk om uit te leggen, het is veel mooier en duidelijker om het te laten zien.
Daarom willen we op een grote beurs gaan staan waar we iedereen ons voertuig kunnen laten zien. Hierbij willen we naast het voertuig laten zien, nog een stap verder gaan. Alleen het voertuig er neer zetten vinden we niet genoeg, we willen het product op een innovatieve manier presenteren. En aan kijkers laten zien wat de wagen allemaal kan. Kunnen jullie ons daarbij ondersteunen?’’

virtual reality beurs, productpresentatie, moovd, virtual reality zakelijk
schermafbeelding virtual reality beleving Moovd voor Defenture
schermafbeelding virtual reality beleving

Oplossing
Met deze mooie uitdaging zijn we aan de slag gegaan. We hebben op locatie shots gemaakt vanuit het voertuig, op verschillende terreinen. Om de rij-ervaring vanuit verschillende ondergronden te laten zien. Door de camera in het voertuig te zetten, wordt het perspectief gecreëerd dat je in de auto rijdt. Dit geeft een realistische en complete VR-ervaring.

Met behulp van een virtuele ervaring kunnen we beursbezoekers het gevoel geven dat ze daadwerkelijk in een rijdend voertuig zaten. Hiermee kon Defenture laten zien wat alle unieke eigenschappen zijn en hoe dit er in de praktijk aan toe gaat. Doordat de mensen in het echte voertuig zaten, werd de beleving nog realistischer en completeerden de ervaringen elkaar.

Daarnaast kan Defenture de VR-ervaring gebruiken om internationale potentiële afnemers te overtuigen van de voordelen en innovaties van het voertuig. In de eigen inlogomgeving kunnen meerdere ervaringen met voertuigen gezet worden. Om zo makkelijk te switchen tussen de ervaringen.

Benieuwd hoe de VR-ervaring eruit ziet of wil je ook een unieke toevoeging aan een productpresentatie? Neem dan contact met ons op.