Logo Loading

De Groot Vroomshoop

De Groot Vroomshoop

De Groot Vroomshoop bouwt sinds 1927 bewust met hout. Met ongeveer 250 vakmensen in dienst en ruim 90 jaar ervaring met hout, heeft De Groot Vroomshoop zich ontwikkeld tot een van de grootste houtbouwbedrijven in Nederland. Al sinds de jaren 30 bouwt men prefab. Gevels, bergingen, daken en gelijmde houtconstructies worden door De Groot Vroomshoop kant en klaar afgeleverd op de bouwplaats.

De Groot Vroomshoop groep

“We ademen hout, dat weet de markt. Hout is een prachtproduct. Hout is groeiend goud!”

Uitdaging
De Groot Vroomshoop kwam bij ons met de wens om hun bedrijfsproces en de diverse functies in het bedrijf uit te lichten. De Groot Vroomshoop is uitgegroeid tot een bedrijf waar meer dan 250 vakmensen werken, elk met hun eigen specialiteit en toegevoegde waarde voor het bedrijfsproces. Jongeren die naar De Groot Vroomshoop kijken, zullen waarschijnlijk denken dat er bij De Groot Vroomshoop alleen maar timmermannen aan het werk zijn in de fabriek. Dat is natuurlijk niet zo. Wij hebben allerlei (technische) functies te bieden. Deze functies zouden we graag kenbaar willen maken bij de jeugd in de regio.”

De Groot Vroomshoop
De Groot Vroomshoop

Oplossing

De Groot Vroomshoop sluit aan bij ons project “VR Beroepsoriëntatie”. Met dit project laten we leerlingen van basis- en middelbare scholen kennis maken met technische bedrijven in de regio. Deze bedrijven staan op een VR-platform, die kinderen in de klas te zien krijgen tijdens de workshop. Elke leerling kan middels een VR-bril in de virtuele wereld een bedrijf bezoeken.

We hebben voor De Groot Vroomshoop een bedrijfsbezoek in VR ontwikkeld, waardoor kinderen in drie minuten tijd een goede eerste indruk krijgen van het bedrijf. Vier diverse functies die De Groot Vroomshoop te bieden heeft, zijn daarbij uitgelicht. Er is daarbij rekening gehouden met de diversiteit in opleidingen die gevolgd zijn om te functie uit te kunnen voeren. Tevens wordt het proces van hout gevolgd, van onbewerkt stuk hout in de fabriek tot een compleet dakelement dat geplaatst wordt op de bouwplaats.

Benieuwd hoe deze VR-beleving eruit ziet of wil je als bedrijf ook graag dat meer jongeren kennis maken met je bedrijf en de daarbij behorende processen en functies? Neem dan contact met ons op.