Logo Loading
VR bedrijfsbezoeken

Waarom doen we dit?

  Veel bedrijven in de regio kampen momenteel met een tekort aan het technisch personeel. Dat probleem proberen wij in samenwerking met Hogeschool Saxion en TechYourFuture (hét toonaangevende expertisecentrum voor hoogwaardig techniekonderwijs in Nederland) aan te pakken. Dit doen we door VR-belevingen van bedrijven te creëren. De belangrijkste bedrijfsprocessen en de meest kenmerkende plekken in een bedrijf komen tijdens deze VR-beleving naar voren.

  Hoe werkt dit precies

   Basis- en middelbare schoolleerlingen die op een ochtend maar liefst tien bedrijven bezoeken in een virtuele wereld. Momenteel zijn wij bezig om dat mogelijk te maken, met als doel leerlingen kennis te laten maken met een breed scala aan bedrijven in de regio.

   Dit doen wij door gebruik te maken van virtual reality. Samen met alle klasgenoten reizen we af naar meerdere bedrijven zonder ook maar één keer het klaslokaal te verlaten.

   Onze Moovd-app

   Tekengebied 1
   Met 30 brillen tegelijk naar het bedrijf

   De Moovd applicatie is zo ontwikkeld dat we hele klassen tegelijk dezelfde video’s kunnen laten zien. Je reist dus samen met al je klasgenoten af naar verschillende bedrijven in de regio.

   Interactieve vragen

   Na elke video worden er in VR vragen beantwoord door alle studenten. Na de workshop kunnen we precies zien welke bedrijven een kind het leukst vindt. Deze antwoorden zijn de basis voor de keuze voor een daadwerkelijk bedrijfsbezoek. Elke leerling gaat uiteindelijk op bezoek bij een bedrijf dat hem of haar interesseert.

   Tijdsbesparend

   Moovd maakt het mogelijk om in een uur tijd minimaal 5 bedrijven te bezoeken. Dit scheelt uiteindelijk tijd en geld voor de school. Door de workshop krijgt de school inzicht in waar de interesses liggen van de studenten.

   Eerste bedrijven op het platform

   Uitgelichte cases

   er gingen u veel bedrijven voor

   Deze organisaties gingen je voor